news 15 1015 жовтня 2010 р. у місті Каневі відбулося офіційне відкриття Обласного соціального центру матері та дитини.

Це заклад для тимчасового проживання жінок на сьомому-дев'ятому місяці вагітності та матерів з дітьми віком від народження до 18 місяців, які опинилися в складних життєвих обставинах, що перешкоджають виконанню материнського обов'язку.

В офіційному відкритті Центру взяли участь Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Світлана Толстоухова, заступник голови Черкаської облдержадміністрації Анатолій Чабан, заступник директора Державної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Володимир Вовк, виконавчий директор Українського благодійного фонду «Благополуччя дітей» Ірина Звєрєва, начальник управління у справах сім’ї, дітей та молоді облдержадміністрації та ін.

Приводом для відкриття центру, стала безоплатна передача Українським фондом "Благополуччя дітей" сімейно-орієнтованого будинку "Наш дім" у комунальну власність Черкаської області.

Будинок "Наш дім" було створено у рамках комплексної програми "Розвиток інноваційних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", яка реалізується з 2006 року у партнерстві з Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту.

В 2008 році у рамках програми в м. Каневі був відкритий сімейно-орієнтований будинок нового типу, розрахований на влаштування 15 дітей. Будинок було відремонтовано та облаштовано як за рахунок залучених інвестицій, так і за кошти місцевої громади. Для забезпечення ефективного функціонування будинку була підготована команда вихователів, здатних впроваджувати методику індивідуальних планів роботи з дитиною та родиною.

На початок 2010 року, завдяки професійній роботі спеціалістів, які працювали в Канівському будинку, потреба в сімейно-орієнтованому будинку для влаштування-дітей сиріт канівського походження була задовільнена. 12 дітей - вихованців будинку, були: повернуті у рідні сім’ї; усиновлені; влаштовані у прийомні сім’ї; продовжили своє навчання у середніх спеціальних та професійних закладах.

З метою збереження соціального спрямування роботи будинку, Українським фондом "Благополуччя дітей" було прийнято рішення передати його у комунальну власність Черкаської області під створення Обласного соціального центру матері та дитини.