news 30 09З жовтня 2015 по липень 2016 р. Український фонд «Благополуччя дітей» (далі - Фонд) реалізує проект «Впровадження програми з попередження торгівлі людьми в інститутах післядипломної педагогічної освіти» у партнерстві з Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні за фінансової підтримки Канадського міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку. Проект впроваджується при сприянні Міністерства освіти і науки України згідно Наказу № 827 від 19 липня 2012 р. «Про затвердження плану заходів щодо запобігання торгівлі людьми на період до 2015 року» та листа Міністерства освіти і науки України № 1/9-264 від 28.05.2015 «Про програму виховних заходів «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція».
Проект спрямований на забезпечення постійної підготовки педагогічних працівників на базі інститутів післядипломної педагогічної освіти до проведення заходів з дітьми з питань безпечної міграції, профілактики торгівлі людьми.
6 жовтня 2015 р. Український фонд «Благополуччя дітей» оголосив конкурс серед обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти на участь у реалізації проекту.
В результаті відбору надісланих листів-заявок від інститутів конкурсна комісія проекту, до складу якої входять фахівці Міністерства освіти і науки України, Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні та Українського фонду «Благополуччя дітей», визначила наступні заклади у ролі партнерів проекту:
  •    Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти;
  •    Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області;
  •    Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників;
  •    Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти;
  •    Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти;
  •    Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.
В рамках проекту передбачені організація навчальних заходів для методистів з підготовки педагогічних працівників до проведення занять з питань безпечної міграції та попередження торгівлі людьми, забезпечення інформаційно-методичними матеріалами до проведення відповідних занять, консультаційна підтримка та обмін досвідом.