Протягом 2009 - 2015 рр. Міжнародною організацією з міграції у партнерстві з Українським фондом «Благополуччя дітей» та Західноукраїнським ресурсним центром за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації впроваджувався проект «Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад».

За час реалізації проекту за підтримки Міністерства освіти і науки України, Департаментів освіти і науки та Інститутів підвищення педагогічної освіти Донецької, Івано-Франківської, Львівської обласних державних адміністрацій Українським фондом «Благополуччя дітей» була впроваджена програма виховної роботи для учнів 7-11 кл. з питань попередження торгівлі людьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція». Програма продемонструвала ефективність у:
• формуванні у підлітків позитивної мотивації до засвоєння інформації щодо протидії торгівлі людьми та наявних соціальних послуг у разі потрапляння в складну життєву ситуацію;
• активізації особистісного потенціалу школярів для самореалізації та самоствердження в різних сферах життєдіяльності;
• актуалізації знань, умінь і навичок підлітків щодо критичного оцінювання, ухвалення рішень, організації взаємодії, безпечної поведінки.

У березні - квітні 2015 р. Український фонд «Благополуччя дітей» проводить регіональні конференції «Особливості виховної роботи з протидії торгівлі людьми у загальноосвітніх навчальних закладах». Загальна мета конференцій: презентація результатів діяльності проекту та популяризація напрацьованого досвіду серед освітян України.

Конференції проходитимуть за наступним графіком:
25-26 березня у м. Івано-Франківську (для Вінницької, Закарпатської, Івано-Франківської, Одеської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької областей);
2-3 квітня у м. Львові (для Волинської, Житомирської, Київської, Львівської, Рівненської, Черкаської, Чернігівської областей, м. Київ);
16-17 квітня у м. Дніпропетровську (для Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської областей).

Участь у конференції безкоштовна. Організатори забезпечують учасників проживанням (у двомісних номерах стандарт), харчуванням під час заходу та відшкодовують витрати на проїзд (автобусом чи поїздом у вагоні купе за наявності квитків).

Реєстрація учасників є обов'язковою. Кількість місць для участі у конференціях обмежена. Взяти участь у заході зможуть лише ті фахівці, які отримали запрошення від Українського фонду «Благополуччя дітей».

Для подання заявки на участь необхідно заповнити реєстраційну форму:
до 18 березня на конференцію 25-26 березня у м. Івано-Франківську (для Вінницької, Закарпатської, Івано-Франківської, Одеської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької областей) - http://goo.gl/forms/c4L3SCLCVN;

до 26 березня на конференцію 2-3 квітня у м. Львові (для Волинської, Житомирської, Київської, Львівської, Рівненської, Черкаської, Чернігівської областей, м. Київ) - http://goo.gl/forms/V3aLTNDw5f;


до 9 квітня на конференцію 16-17 квітня у м. Дніпропетровську (для Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської областей) - http://goo.gl/forms/PneA1IRndv.

Заходи організовані в рамках проекту «Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад», що впроваджується Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні у партнерстві з Українським фондом «Благополуччя дітей» та Західноукраїнським ресурсним центром за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації.

Конференції проводяться в рамках проекту та з метою реалізації плану заходів Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2015 року, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2012 р. № 350, відповідного наказу Міністерства освіти і науки України від 19.07.2012 № 827.

Програма