news 03.04.18Це вже четвертий рік ваучерної підтримки ВПО, яку надають Diakonie Katastrophenhilfe та Український фонд «Благополуччя дітей» за фінансування Federal Foreign Office. За цей час ми відвідали щонайменше 12 тисяч, а підтримали близько 8 тисяч родин в Дніпропетровській, Харківській та Мангушському й Нікольському районах Донецької області.

До середини квітня наша команда інтерв’юерів відвідає з глибинним опитуванням іще 2,5 тисячі родин ВПО. За результатами цього дослідження будуть визначені сім’ї, які продовж 5 місяців отримуватимуть безготівкову допомогу для придбання товарів першої необхідності.
Цього року дещо змінилася процедура відбору - експрес-анкетування для швидкого вивчення вразливості проводилося один раз, бажаючі заповнили анкети у березні. Ми обробили дані 3862 анкет і на основі рейтингу вразливості визначили сім’ї, які відвідаємо в першу чергу – до середини квітня. Ті родини, які будуть визнані найбільш вразливими, вже в середині травня зможуть зробити перші придбання за ваучерні нарахування.

Якщо з якоїсь причини родина не встигла пройти експрес-анкетування, вона іще має таку можливість – достатньо звернутися на гарячу лінію Програми підтримки ВПО в своєму регіоні. У травні всі нові анкети та анкети, що не потрапили в першу хвилю, знову будуть розглянуті й буде сформований список на відвідування потенційних учасників другої хвилі. Друга хвиля отримуватиме допомогу з липня.

Нагадаємо, що, як і в попередні роки, ми використовуємо комплексний підхід в оцінці вразливості родин. Серед критеріїв, які впливають на оцінку, - наявність у родині дітей, людей із інвалідністю, вагітних, літніх людей, щомісячний бюджет родини тощо. Однак жоден із критеріїв не є визначальним, вони доповнюють один одного.
У 2017 році учасниками ваучерного компонента Програми стануть іще 5,3 тисяч осіб, які були змушені залишити свої домівки.
Якщо ви іще не реєструвалися на компонент розвитку нашої програми, запрошуємо ознайомитися із темами заходів і заповнити реєстраційну форму за цим посиланням: https://goo.gl/forms/WweTBiUbuItabftO2

Дистанційне навчання та консультації з працевлаштування для людей, які хочуть самостійно стояти на ногах. Групи соціально-психологічної підтримки та здобуття навичок благополучного життя для дорослих і дітей.

Якщо у вас є запитання чи побажання, зверніться на наші гарячі лінії

  • ДНІПРОПЕТРОВСЬКА область: + 38 050 463 08 00 (пн-пт, 9.00 -18.00)
  • КРИВИЙ РІГ: + 38 050 463 33 53, +38 097 440 75 71
  • МАНГУШСЬКИЙ ТА НІКОЛЬСЬКИЙ р-ни Донецької області: + 38 050 463 33 93 (пн-пт, 9.00 -18.00)
  • ХАРКІВСЬКА область: +38 050 823 56 56 (пн-сб, 9.00 -18.00)
  • Центральний офіс у Києві: [email protected]


Стежте за новинами на сторінках програми у Fb

Програма підтримки ВПО впроваджується у співпраці з Diakonie Katastrophenhilfe за фінансування Міністерства закордонних справ Німеччини в рамках проекту «Благодійна допомога ВПО та найбільш вразливим родинам, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні»