17-18 та 23-24 вересня 2010 р. у м. Новоазовськ та м. Володарськ Донецької області проведені семінари-тренінги «Особливості здійснення профілактики залучення підлітків до торгівлі людьми за допомогою інтерактивних методів навчання» для освітян восьми пілотних шкіл.

Під час семінарів учасники мали змогу розглянути особливості проблеми торгівлі людьми в Україні та за її межами, проаналізувати причини та наслідки втягнення підлітків та молоді до тенет торгівлі людьми, визначити та проаналізувати компоненти, які необхідно враховувати при складанні програм з профілактики торгівлі людьми, розглянути настільні ігри та окреслити їх можливості у профілактиці торгівлі людьми, опанувати навички їх використання у роботі з підлітками у загальноосвітніх навчальних закладах.

Такі ж семінари-тренінги будуть проведені тренерами Українського фонду «Благополуччя дітей» у Івано-Франківські, Львівській областях та АР Крим протягом жовтня – листопада 2010 р.

Проект «Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад» впроваджується Міжнародною організацією з міграції, Українським фондом «Благополуччя дітей» та Західноукраїнським ресурсним центром за фінансової підтримки Швейцарської конфедерації.