rastem vmeste coverУкраїнський фонд «Благополуччя дітей» надрукував брошуру для батьків «Растем вместе – основы успешного воспитания детей» з метою сприяння розумінню батьками негативних наслідків жорстокого поводження з дітьми в сім‘ї та покращенню практичних знань батьків про позитивні методи дисциплінування дітей.

У публікації розглядаються важливі кроки та рівні емоційного розвитку дитини, які вона має пройти від народження до трирічного віку, а також питання, на які варто звернути увагу батькам дітей різного віку, та обговорюються проблемна поведінка дітей і те, як впоратися з нею. Читачі ознайомляться також з поняттям прив’язаності та її значенням для розвитку дитини.

Брошура була розроблена Центром підтримки дітей (Литва). Переклад на російську мову та адаптацію здійснила громадська організація Centrs Dardedze (Латвія).

Публікація матеріалів здійснена в рамках проекту “Дитинство без насильства”, що фінансується OAK Foundation та впроваджується Nobody’s Children Foundation (Польща), Центром соціальної активності і практики (Болгарія), Центром підтримки дітей (Литва), Centrs Dardedze (Латвія), Національним центром протидії насильству над дітьми (Молдова) та Українським фондом «Благополуччя дітей».