news 28 11З 24 по 27 листопада 2014 р. у м. Києві Український фонд «Благополуччя дітей» провів навчальний семінар щодо впровадження програми виховних заходів «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» для учнів 7-11 класів з питань попередження торгівлі людьми.
У заході взяли участь методисти інститутів післядипломної педагогічної освіти, центрів практичної психології та соціальної роботи, навчально-методичних центрів, керівники районних методичних об'єднань класних керівників з Івано-Франківської, Львівської областей, міста Дніпропетровська та Одеси.
Після пройденого навчання учасники матимуть можливість презентувати для практичних психологів, соціальних педагогів, класних керівників загальноосвітніх навчальних закладів програму «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція».

Всі фахівці були забезпечені методичними посібниками, навчальними іграми, коміксами, інформаційними матеріалами для роботи з учнями та батьками з метою подальшої роботи щодо попередження торгівлі людьми.
Програма «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» розрахована на заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів, класних керівників, соціальних педагогів, практичних психологів ЗНЗ та інших фахівців соціальної сфери. Вона отримала схвалення від Міністерства освіти і науки України щодо використання у загальноосвітніх навчальних закладах для здійснення виховної роботи з учнями 7-11 класів з питань попередження торгівлі людьми.

«Велике спасибі за проведені з нами заняття, навчання нас, систематизацію наших знань. І хай, справді, та спільна робота, яку ми будемо проводити щодо впровадження даної програми знизить ризики з даної проблеми і допоможе сформувати стійку життєву і громадянську позицію. Очікування від навчання справдилися. Спасибі!»
Оксана Р., методист, м. Івано-Франківськ

«В усьому відчувалась дуже серйозна підготовка тренерів. Заняття були дуже інформаційно насичені. Для мене важливим і корисним стало те, що багато часу і уваги тренери приділяли нюансам проведення вправ і роботи за програмою. Щиро Вам вдячна за таку цікаву, потрібну і добросовісну роботу»
Ольга Т., методист, Івано-Франківська обл.

Навчальний семінар був проведений в рамках проекту «Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад», що впроваджується Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні у партнерстві з Українським фондом «Благополуччя дітей» та Західноукраїнським ресурсним центром за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації.