Український фонд «Благополуччя дітей» завершив підготовку педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Дніпропетровської, Одеської, Тернопільської областей та м. Київ до апробації програми виховних заходів щодо попередження торгівлі людьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» для молодшої школи.

79 учителів, практичних психологів, соціальних педагогів, вихователів та заступників директорів розпочали проведення інтерактивних занять для учнів 1–4 класів, що спрямовані на формування життєвих компетентностей. Адже якщо змалечку розвивати у дітей шанобливе ставлення до себе та до оточуючих, вміння аналізувати можливі життєві ризики, формувати громадянську позицію, у майбутньому це допоможе уникнути тенет торгівлі людьми.news 11.03.20

Педагоги з ентузіазмом ставляться до завдання, що стоїть перед ними: провести запропоновані заняття з дітками, проаналізувати роботу та надати зворотній зв'язок за результатами.

«Цікаві інтерактивні заняття, що допомагають дітям усвідомити свою значимість та неповторність, а також сприяють утвердженню особистої гідності»

(Тетяна М., вчителька початкових класів у м. Тернопіль).

«Учні 3-б класу поринули в чергове практичне інтерактивне занурення в Майстерню Майстра "Я". Вир крутих емоцій, надзвичайно цікавий та важливий матеріал, необхідні навички та вміння робити один одному компліменти, підтримувати, надихати, нагороджувати себе медаллю за те, що робиш та вмієш найкраще, наповнення чарівної "Валізи Похвали" подарували всім присутнім крутий досвід співпраці в колі однокласників. Для мене, як для вчителя, найвища оцінка – колективне запитання: "Коли буде продовження занять у Майстерні Майстра "Я"?)", сяючі очі діток, зворотній зв'язок від батьків, яких захопили розповіддю учасники заняття)»

(Ірина О., вчителька початкових класів у м. Київ)

«Мої першачки з нетерпінням очікували наступної подорожі до Майстерні Майстра «Я». Пригода 2 промайнула на одному диханні. Гра «Ярмарок» допомогла «розкритися» несміливим та замкнутим дітям. Ми з дітьми дізналися багато цікавого один про одного та ще більше зблизилися»

(Ольга К., вчителька початкових класів у м. Кривий Ріг)

Апробація програми з попередження торгівлі людьми у початковій школі проходить за сприяння Міністерства освіти і науки України.

Навчальні семінари організовані в межах проєкту «Попередження торгівлі людьми шляхом формування життєвих компетентностей дітей», що впроваджує Український фонд «Благополуччя дітей» у партнерстві з Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні за сприяння Міністерства освіти і науки України при фінансовій підтримці Міністерства міжнародних справ Канади.