21 листопада 2011 р. у м. Києві Український фонд «Благополуччя дітей» проводить семінар «Діагностика, втручання та психологічна допомога у випадках сексуального використання дітей».

  • Програмою семінару охоплені наступні питання:
  • чинники ризику сексуального використання дітей;
  • діагностика дітей, які зазнали сексуального використання;
  • прояви сексуального використання дітей;
  • виконавці злочинів сексуального характеру проти дітей;
  • проблема так званого «батька, що не кривдить» в сім'ї з інцестом;
  • рекомендації, що сприяють побудові позитивних стосунків з дитиною, яка зазнала сексуального використання.


Семінар проводитиме психолог організації Fundacja Dzieci Niczyje Магдалена Завадзка (Варшава, Польща).

Fundacja Dzieci Niczyje (Фонд «Нічиї діти») є однією з найбільших недержавних організацій Польщі, що з 1991 року працює у сфері захисту дітей від усіх форм насильства, надаючи психологічну, медичну та юридичну допомогу дітям-жертвам насильства та їх сім'ям; впроваджуючи спеціалізовані тренінгові програми для різних груп фахівців та мультидисциплінарних команд; проводячи превентивну роботу серед дітей та дорослих з метою зменшення ризиків для дітей стати жертвами насильства.

До участі у семінарі запрошуються спеціалісти центрів соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді, служб у справах дітей, психологи та соціальні педагоги загальноосвітніх навчальних закладів, представники громадських організацій, фахівці, які працюють з дітьми-жертвами сексуального насильства.

Участь у семінарі є безкоштовною. Організатори забезпечують учасників семінару канцтоварами, роздатковими матеріалами, харчуванням (кава-паузи, обіди). Просимо звернути увагу на те, що організатори не відшкодовують витрати на проїзд та проживання.

Для участі у семінарі просимо заповнити анкету, що додається, та надіслати її до 15 листопада 2011 р. на електронну адресу Тетяни Хомутініної, асистента проекту, [email protected]. У зв'язку з обмеженою кількістю місць реєстрація є обов'язковою. Підтвердження про свою участь у семінарі учасники отримають 17 листопада 2011 р.

Семінар буде проведений в рамках проекту «Дитинство без насильства - покращення системи захисту дітей у Східній Європі» за фінансової підтримки ОAK Foundation.