Представники Українського фонду «Благополуччя дітей» та державних установ з 26 по 28 жовтня взяли участь у міжнародному семінарі з питань профілактики насильства щодо дітей. Семінар був організований польською організацією Фондом «Нічиї діти» в рамках проекту «Дитинство без насильства – покращення системи захисту дітей у Східній Європі». До участі у заході були запрошені представники з Болгарії, Латвії, Литви, Македонії, Молдови, України, Білорусі та Вірменії. Семінар мав на меті обмінятися найкращим досвідом серед спеціалістів країн Східної Європи, які працюють у сфері захисту дітей, підвищити компетентність спеціалістів та створити можливість для заснування нової професійної мережі організацій.

    Під час семінару були також представлені досягнення та результати організацій-партнерів в рамках проекту «Дитинство без насильства» за п’ять років.

     В рамках семінару був проведений ознайомчий візит для ознайомлення з діяльністю Фонду «Нічиї діти» у сфері протидії насильству щодо дітей. Учасники були ознайомлені з роботою:

  • кімнати для опитування дітей – жертв насильства;
  • гарячої лінії для дітей, які зіштовхнулися із загрозами в Інтернеті;
  • телефонної лінії довіри для дітей та молоді, які потребують допомоги або захисту;
  • програми «Good Parent, Good Start» для батьків, які очікують на народження дитини, або які мають дітей від 0 до 3-х років.